Praha/Netín/Hradec
Králové – Tiskové konference konané 2. května k příležitosti
zahájení nového ročníku soutěže Regionální potravina, se zúčastnili hned dva
zástupci Společnosti mladých agrárníků David Smetana z Hradce Králové a
František Němec z Netína. Oba zde představili svůj příběh a význam ocenění
Regionální potravina jak pro ně tak pro Společnost mladých agrárníků, která
podporuje propagaci venkova a podnikání mladých lidí v zemědělském oboru.
Ministerstvo zemědělství uděluje
každoročně ocenění Regionální potravina těm nejkvalitnějším zemědělským a
potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Se svými produkty
uspěli vloni také mladí agrárníci -
David Smetana se svým zelným salátem s koprem a František Němec s Tvaroháčkem.
„Tento projekt může být inspirací pro
spotřebitele, aby si kupovali kvalitní regionální potraviny. Našim cílem je
poskytovat to nejlepší, co máme. Odměnou jsou spokojení zákazníci, kteří se
vrací,“ reagoval František Němec, viceprezident Společnosti mladých agrárníků, který
hospodaří na Vysočině a věnuje se zpracování mléčných a masných výrobků.
Podle mladých agrárníků se začíná
postupně měnit spotřební chování Čechů. Ti si uvědomují, že kvalita potravin
výrazně ovlivňuje zdraví člověka, a proto stále více vyhledávají regionální
producenty. „Víme, co prodáváme a nedovolíme si spotřebitele šidit a nabízet
podřadné produkty. Supermarkety se snaží konkurovat cenou, ale když porovnáte
chuť naší zeleniny a zeleniny dovezené v kamionech přes půl Evropy,
poznáte jasný rozdíl. Navíc tím, že zelenina a další produkty nejsou dováženy,
šetříme životní prostředí,“ upozorňuje zemědělec David Smetana.
Junior manager
Žádné komentáře:
Okomentovat