"Skuteční zemědělci

"Zemědělství je člověkem řízený vztah mezi rostlinou a zvířetem."

sobota 17. března 2012

V roce 2011 se v Německu výroba vepřového masa zvýšila o 2 procenta.

Z masa, které Němci snědí, tvoří vepřové maso 75 procent. V loňském roce celkem německé jatky dodaly na trh 8,2 miliony tun masa, což je o 1,5 procenta více než v roce 2010.

Významná byla výroba vepřového a drůbežího masa. Výroba vepřového masa se v Německu zvýšila o 2 procenta, na celkových 5,58 mil. tun, drůbežího masa bylo vyrobeno o 3,1 procenta více než v roce 2010, celkem 1,42 mil. tun. Naopak v Německu poklesla výroba hovězího masa o 2,7 procenta, na 1,16 mil. tun.

Na hlavu spotřebují Němci 61 kg masa, což je množství, které se už léta nemění. Z toho každý Němec sní 39,6 kg masa vepřového, 11,5 kg masa drůbežího a 8,4 kg masa hovězího. (podle zprávy Landvolk Niedersachsen)

Žádné komentáře:

Okomentovat